Actueel

Storm Isha komt eraan

Jolanda Bakker, Zevenhuizen

Code oranje is al afgegeven door de Britse weerdienst vanwege de aanstaande komst van storm Isha. Lees hier wat voor een weer wij kunnen verwachten van de negende storm die dit seizoen een naam krijgt.

stormnaam.jpg
Na Gerrit en Henk is het nu de beurt aan Isha om zijn opwachting te maken.

Situatie

Een lagedrukgebied trekt momenteel richting het noorden van het Verenigd Koninkrijk. Het zal daar op zondagavond aankomen, maar daar vooruit gaat het al stevig regenen en de wind trekt ook al flink aan. Het windveld strekt zich uit over het hele Verenigd Koninkrijk, maar de hardste wind zal in Schotland waaien met windstoten tot 130km/uur. Zo hard gaat het bij ons niet waaien.

isha.jpg
Storm Isha trekt net noord van Schotland richting Scandinavië.

Dag winter!

Vandaag en morgen is het wel echt een heel ander verhaal. Vandaag en ook zaterdag is het droog met zonnige perioden. Het zijn voorlopig de laatste twee winterse dagen voordat Isha alle winterse perikelen het land uit waait. Morgen wordt het overdag nog drie graden, maar daar komt vanaf zondag ook rap verandering in.

morgen.png
In de loop van zaterdag trekt geleidelijk de wind langs de kust ook al aan.


Vanaf zondagochtend gaat het al stevig waaien, maar zeker in de nacht van zondag op maandag gaat het flink tekeer. Tijdelijk gaat er een stormkracht 9 waaien in het noordwestelijk kustgebied. In de ochtend is dit alweer afgenomen naar een windkracht 7. Dinsdagavond en woensdag krijgen we dan weer een piek met een stormachtige windkracht 8.
Zondag begint nog koud met eerst nog winterse neerslag. Misschien zelfs wel wat ijzel, maar al gauw schiet de temperatuur omhoog en gaat de neerslag over in regen. Uiteindelijk wordt het zondag al zo'n 7 graden overdag.

Ton Wesselius, Rijnsaterwoude.jpg
Storm. Foto: Ton Wesselius, Rijnsaterwoude

Na het weekend wordt het overdag boven de 10 graden. Daarnaast blijft het zeker tot en met woensdag hard waaien. Verschillende actieve depressies trekken namelijk langs. Er valt dus wederom ook regen in overvloed. Pas vanaf donderdag lijkt het allemaal weer wat rustiger en ook droger te gaan worden.

meerdaagse.png
Vanaf het weekend dubbele cijfers!


19-01-2024 om 14:00 door Martijn Dorrestein

Een moment geduld aub...
Een moment geduld aub...