Actueel

Volop zomerweer in het weekend, gevolgd door een wisselvallige week

Egmond aan Zee

Komende nacht trekt er nog een storing over Nederland, maar morgenochtend lost die op en daarna kan het hele land volop zomeren. Met name zondag wordt het erg warm, op sommige plekken mogelijk zelfs tropisch warm.

De storing die vanavond en vannacht over Nederland trekt, kan in de zuidelijke helft van het land gepaard gaan met plaatselijke wat pittige buien en mogelijk zelfs onweer, zegt meteoroloog Amara Onwuka van Buienradar. In het zuiden koelt het vannacht af naar 16 graden. De noordelijke helft van het land houdt het droog, maar hier wordt het koeler: 11 graden.

202408301630_eu_600x558_True_False_False_0_0_0_0_c.pngZuid van de wolkenband zit de warmere lucht die die weekend onze kant op komt.

Overal droog
"Op zaterdag kan het zuiden nog te maken krijgen met wat buitjes, maar in de loop van ochtend lost de bewolking op", zegt Onwuka. "In het hele land wordt het dan behoorlijk zonnig. In het noorden wordt het rond de 20 of 21 graden, in het zuiden kan de temperatuur oplopen tot 26 graden. Het blijft overal droog."

De avond verloopt vooral in het zuiden zwoel. In Limburg blijft het zelfs de hele nacht vrij warm: niet onder de 20 graden. In het noorden koelt het zaterdagavond af naar 14 graden.

September begint zondag met de warmste dag van de week, zegt de meteoroloog. "Het is volop zomerweer. De temperaturen komen uit tussen de 27 tot 31 graden. Ook op de stranden wordt het erg warm." Of het ook de hele dag droog blijft, daarover zijn niet alle weermodellen het eens. "Dus wil je naar het strand, dan doe je er goed aan Buienradar in de gaten te houden", zegt Onwuka. Op sommige plekken zou een flinke bui kunnen vallen.

Maandag onstabiel
"Maandag wordt het overal onstabiel", zegt Onwuka. "De dag begint broeierig warm, later op de dag wordt de hitte verdreven door pittige regenbuien en onweer. Deze wisselvalligheid geldt voor het hele land. Dinsdag blijft het grillig met wat zon, wat bewolking en afwisselend een bui, mogelijk met onweer."

RTL Nieuws


30-08-2024 om 18:30 door Amara Onwuka

Een moment geduld aub...
Een moment geduld aub...