Actueel

In samenwerking met:

Gladheid in westen en noorden houdt aan tot vanmiddag

Vanuit het westen zijn buien het land binnengetrokken, waardoor het vanavond en vannacht in een groot deel van het land spekglad kan worden. Het KNMI had eerder vandaag al code geel uitgegeven voor de provincies in het westen en noorden.

"Regen op een bevroren ondergrond, dat is altijd oppassen geblazen", zegt Maurice Middendorp van Buienradar. Komende nacht is in de kustgebieden kans op een winterse bui waarbij zich naast regen en natte sneeuw ook ijzel kan aandienen. "Dat betekent plaatselijk kans op verraderlijke gladheid", waarschuwt Middendorp.

Lichte tot matige vorst

In het binnenland blijft het meest droog en vrij helder, al kan hier en daar een mistbank ontstaan. Het gaat wel weer licht tot matig vriezen: waar de temperatuur in het Waddengebied rond het vriespunt blijft steken, zakt de thermometer in het binnenland naar -5 tot -8 graden. Bekijk hier de temperatuur in jouw omgeving:

Morgen pakt volgens Middendorp 'lichtbewolkt en vrij zonnig' uit. "Aan de kust is meer bewolking. Daar blijft ook de kans bestaan op een bui, waardoor het ook morgenochtend nog glad kan worden."

Boven het vriespunt

In de loop van de dag stijgt de temperatuur overal tot boven het vriespunt: 3 graden in het midden van het land, 6 graden in het noordwesten. Het rustige winterweer blijft nog wel even: 's nachts houdt de vorst aan, maar overdag komt de temperatuur overal ruimschoots boven nul. "Pas zondag wordt de winterkou verdreven", zegt Middendorp.

Grote kans dus dat je de komende dagen 's ochtends nog wel even aan de slag moet met een krabber als je je auto wilt gebruiken. Hier zie je hoe je dat het best kunt aanpakken:


14 december 2022 20:22


Onderdeel 'NewsOverview' niet geladen.
System.NullReferenceException: Object reference not set to an instance of an object. at ViewComponents.NewsOverviewViewComponent.InvokeAsync(Control control) in D:\a\1\s\src\Buienradar\ViewComponents\NewsOverviewViewComponent.cs:line 28 at Microsoft.AspNetCore.Mvc.ViewComponents.DefaultViewComponentInvoker.InvokeAsyncCore(ObjectMethodExecutor executor, Object component, ViewComponentContext context) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.ViewComponents.DefaultViewComponentInvoker.InvokeAsync(ViewComponentContext context) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.ViewComponents.DefaultViewComponentInvoker.InvokeAsync(ViewComponentContext context) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.ViewComponents.DefaultViewComponentHelper.InvokeCoreAsync(ViewComponentDescriptor descriptor, Object arguments) at AspNetCoreGeneratedDocument.Views_Shared_Partial_RenderControls.ExecuteAsync() in D:\a\1\s\src\Buienradar\Views\Shared\Partial\RenderControls.cshtml:line 25