Actueel

In samenwerking met:

Urenlang geen treinverkeer tussen Groningen en Assen door verzakking

Tussen Groningen en Assen lag het treinverkeer vanmiddag urenlang stil nadat het dorp Haren werd getroffen door een wolkbreuk. De extreme regenval veroorzaakte een verzakking op het perron, die door ProRail werd onderzocht. De dienstregeling is inmiddels weer hervat.

Rond half drie vanmiddag begon het in Haren heel hard te regenen. De hoosbui hield een uur lang aan en daar was de Harense riolering niet op berekend, meldt RTV Noord. Er viel zo'n 55 milliliter regen. 

Verzakking 

De wolkbreuk veroorzaakte een verzakking aan perron van station Haren. Het treinverkeer werd stilgelegd zodat ProRail onderzoek kon doen. Volgens een woordvoerder van ProRail is de inspectie inmiddels afgerond. Er is inderdaad sprake van een verzakking, maar de treinen kunnen veilig over het spoor. Definitief herstel van het Harense perron volgt later. Hoeveel het herstellen van de schade zal gaan kosten, is nog niet bekend. 

ProRail doet onderzoek naar de verzakking op station Haren

Onder water

Meerdere straten in het Groningse dorp kwamen door de wolkbreuk onder water te staan. Ook de Badetunnel die onder het spoor doorloopt, kwam blank te staan. De gemeente pompt de tunnel leeg. 


06 mei 2023 18:30


Onderdeel 'NewsOverview' niet geladen.
System.NullReferenceException: Object reference not set to an instance of an object. at ViewComponents.NewsOverviewViewComponent.InvokeAsync(Control control) in D:\a\1\s\src\Buienradar\ViewComponents\NewsOverviewViewComponent.cs:line 28 at Microsoft.AspNetCore.Mvc.ViewComponents.DefaultViewComponentInvoker.InvokeAsyncCore(ObjectMethodExecutor executor, Object component, ViewComponentContext context) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.ViewComponents.DefaultViewComponentInvoker.InvokeAsync(ViewComponentContext context) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.ViewComponents.DefaultViewComponentInvoker.InvokeAsync(ViewComponentContext context) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.ViewComponents.DefaultViewComponentHelper.InvokeCoreAsync(ViewComponentDescriptor descriptor, Object arguments) at AspNetCoreGeneratedDocument.Views_Shared_Partial_RenderControls.ExecuteAsync() in D:\a\1\s\src\Buienradar\Views\Shared\Partial\RenderControls.cshtml:line 25