Actueel

In samenwerking met:

Hardlopers onwel tijdens evenement in Maastricht

Tijdens de hardloopwedstrijd Maastrichts Mooiste is een aantal lopers onwel geworden. Dat meldt de Veiligheidsregio Zuid-Limburg. De renners werden vermoedelijk bevangen door de hitte.

Een woordvoerder van de Veiligheidsregio vertelt dat ambulances en de brandweer op de Markt in Maastricht aanwezig waren. Het is niet duidelijk om hoeveel lopers het gaat en hoe ze eraan toe zijn.

Afstanden geschrapt

Woensdag had de organisatie van de hardloopwedstrijd al besloten om de langste afstand te schrappen in verband met de verwachte hitte. Ook waren de starttijden van de verschillende afstanden vervroegd, zodat alle deelnemers voor het heetst van de dag konden finishen.

Het is vandaag een tropische dag, met op veel plaatsen temperaturen boven de 30 graden. In Maastricht werd tot nu toe een maximumtemperatuur van 29,8 graden genoteerd. Dankzij een temperatuur van boven de 30 graden is in Woensdrecht de eerste regionale hittegolf een feit.

Bekijk hier hoe warm het bij jou is: 


11 juni 2023 13:41


Onderdeel 'NewsOverview' niet geladen.
System.NullReferenceException: Object reference not set to an instance of an object. at ViewComponents.NewsOverviewViewComponent.InvokeAsync(Control control) in D:\a\1\s\src\Buienradar\ViewComponents\NewsOverviewViewComponent.cs:line 28 at Microsoft.AspNetCore.Mvc.ViewComponents.DefaultViewComponentInvoker.InvokeAsyncCore(ObjectMethodExecutor executor, Object component, ViewComponentContext context) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.ViewComponents.DefaultViewComponentInvoker.InvokeAsync(ViewComponentContext context) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.ViewComponents.DefaultViewComponentInvoker.InvokeAsync(ViewComponentContext context) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.ViewComponents.DefaultViewComponentHelper.InvokeCoreAsync(ViewComponentDescriptor descriptor, Object arguments) at AspNetCoreGeneratedDocument.Views_Shared_Partial_RenderControls.ExecuteAsync() in D:\a\1\s\src\Buienradar\Views\Shared\Partial\RenderControls.cshtml:line 25