Actueel

In samenwerking met:

8 prachtige planten voor een tuin met veel wind

Staat er veel wind op jouw tuin, balkon of dakterras en buigen je planten vaak voorover? Dan is het een idee om voor windbestendige planten te kiezen. De volgende 8 planten kunnen wel tegen een windstootje!

1. Vlinderstruik

Wil je graag een plant die een prachtige toevoeging geeft aan jouw tuin en goed tegen een stootje kan? Kies dan voor de vlinderstruik. De vlinderstruik geeft mooie gekleurde bloemen van juni tot en met september. Je kunt de hele zomer van deze mooie plant genieten, maar ook van de vele vlinders, bijen en andere insecten die op de vlinderstruik afkomen. Je kunt hem makkelijk onderhouden en deze fijne plant kan ook nog eens goed tegen de koude wintermaanden. Klinkt dit als de perfecte windbestendige toevoeging aan jouw tuin?

2. Rozemarijn

Rozemarijn is niet alleen een mooie plant voor in je tuin, maar ook nog eens een lekker ingrediënt voor in de keuken! Deze kruidachtige plant kan goed tegen harde wind. Dus ook als je aan zee woont blijft deze plant gewoon overeind staan. Daarnaast kan het veel waaien op je balkon of dakterras dus daar kan je de Rozemarijn ook een mooi plekje geven. Deze mediterrane plant kun je makkelijk onderhouden. Zorg ervoor dat je hem plant in een goed doorlatende grond en op een zonnige plek neerzet.

3. Goudaardbei

Deze vaste plant is een groenblijvende bodembedekker. Extra handig als je jouw tuin mooi wilt opvullen met groen en kleur. De prachtige goudgele bloemen bloeien in het voorjaar en blijven goed overeind staan bij een flinke windstoot. Deze plant is makkelijk in onderhoud en kan op verschillende bodemsoorten groeien. 

4. Dropplant

De dropplant, ofwel de Agastache, is een langbloeiende plant die veel bijen en vlinders aantrekt. Deze bijzondere plant is de perfecte kleurrijke en windbestendige toevoeging aan je tuin. De opvallende, paarsblauwe bloemen maken het een echte eyecatcher, én de blaadjes hebben een heerlijke dropgeur. Deze schoonheid bloeit van juli tot en met oktober. Ook draagt de dropplant bij aan de biodiversiteit in je tuin. 

5. Steenraket

De steenraket, ook wel de muurbloem, is afkomstig uit het Middellands Zeegebied. Daar groeit hij op rotswanden en in muurspleten. Het is dus wel duidelijk dat deze plant harde wind goed kan verdragen. Vanaf het voorjaar tot en met het najaar verschijnen er mooie paars-lila bloemen aan deze plant. De steenraket houdt van een zonnige warme plek met een voedselrijke bodem die goed doorlatend is.

6. Lavendel

Ook de lavendel is een windbestendige plant. Deze charmante plant geeft je tuin, balkon of dakterras veel kleur én natuurlijk een heerlijke geur. Daarnaast trekt deze plant veel bijen, hommels, vlinders en andere insecten aan. De bloeiperiode is van juli tot en met september. Ben je opzoek naar een romantische toevoeging in jouw winderige tuin? Kies dan voor de lavendel!

7. Kattenkruid

Kattenkruid (Nepeta) kan goed tegen harde wind én tegen droogte. De bloeiperiode is van juni tot en met juli. Deze plant geeft prachtige paarse bloemen en heeft zachte, grijsachtige blaadjes. De mediterrane plant voegt kleur toe aan je tuin en trekt hommels en bijen aan! Kattenkruid is een echte eyecatcher voor in je tuin, op je balkon of dakterras!

8. Bossalie

Bossalie, ofwel Salvia nemorosa, is een plant die goed tegen harde wind kan. Deze plant is een mooie toevoeging in je tuin door haar statige karakter. De bossalie heeft lange, rechte stengels met prachtige witte, paarse of roze bloemen eraan. Die boeien van mei tot en met augustus. De bossalie kan tegen de brandende zon in de zomermaanden en in een droge bodem groeien. Ook deze stralende plant trekt bijen en vlinders aan, waarmee ze bijdraagt aan de biodiversiteit. Heb je veel (zee)wind in je tuin, op je balkon of dakterras? Dan is deze supersterke windbestendige plant een schitterende toevoeging!

Fotocredits


16 juni 2023 18:56


Onderdeel 'NewsOverview' niet geladen.
System.NullReferenceException: Object reference not set to an instance of an object. at ViewComponents.NewsOverviewViewComponent.InvokeAsync(Control control) in D:\a\1\s\src\Buienradar\ViewComponents\NewsOverviewViewComponent.cs:line 28 at Microsoft.AspNetCore.Mvc.ViewComponents.DefaultViewComponentInvoker.InvokeAsyncCore(ObjectMethodExecutor executor, Object component, ViewComponentContext context) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.ViewComponents.DefaultViewComponentInvoker.InvokeAsync(ViewComponentContext context) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.ViewComponents.DefaultViewComponentInvoker.InvokeAsync(ViewComponentContext context) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.ViewComponents.DefaultViewComponentHelper.InvokeCoreAsync(ViewComponentDescriptor descriptor, Object arguments) at AspNetCoreGeneratedDocument.Views_Shared_Partial_RenderControls.ExecuteAsync() in D:\a\1\s\src\Buienradar\Views\Shared\Partial\RenderControls.cshtml:line 25