Actueel

In samenwerking met:

Hittegolf India: bijna 100 doden, vooral ouderen en zieken

Ten minste 96 mensen zijn de afgelopen dagen in India om het leven gekomen door extreem hoge temperaturen van bijna 45 graden celsius. Vooral veel mensen van boven de 60 jaar oud en mensen die al aan andere kwalen leden, overleefden de hitte niet.

De sterfgevallen vielen vooral in de noordelijke staat Uttar Pradesh en in het oosten van Bihar, schrijft The Guardian.

Binnen blijven

De autoriteiten waarschuwden inwoners van boven de 60 jaar oud en andere mensen die aan kwalen leden om overdag binnen te blijven, maar desondanks vielen er alsnog veel doden. 

Een medisch officier in Ballia, een stad in Uttar Pradesh, zei gisteren tegen The Guardian dat de afgelopen drie dagen zo'n driehonderd patiënten in het districtsziekenhuis werden opgenomen voor verschillende aandoeningen die verergerden door de hitte. 

RS Pathak, een inwoner van Ballia die afgelopen weekend zijn vader verloor aan de hitte, zei dat hij getuige was van een grotere stroom patiënten op de spoedeisende hulp van het ziekenhuis terwijl hij zijn vader verzorgde.

“Dit is nog nooit gebeurd in Ballia. Ik heb nog nooit mensen zo massaal zien sterven door de hitte”, zei hij. “Mensen zijn bang om naar buiten te gaan. De wegen en markten zijn grotendeels verlaten.”

Hitte steeds erger

De belangrijkste zomermaanden - april, mei en juni - zijn over het algemeen de heetste in het grootste deel van India, voordat de moessonregens voor koelere temperaturen zorgen.

Maar de afgelopen tien jaar zijn de temperaturen steeds intenser geworden. Tijdens hittegolven kampt het land meestal met ernstige watertekorten, waarbij tientallen miljoenen van de 1,4 miljard mensen geen stromend water hebben.


19 juni 2023 05:14


Onderdeel 'NewsOverview' niet geladen.
System.NullReferenceException: Object reference not set to an instance of an object. at ViewComponents.NewsOverviewViewComponent.InvokeAsync(Control control) in D:\a\1\s\src\Buienradar\ViewComponents\NewsOverviewViewComponent.cs:line 28 at Microsoft.AspNetCore.Mvc.ViewComponents.DefaultViewComponentInvoker.InvokeAsyncCore(ObjectMethodExecutor executor, Object component, ViewComponentContext context) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.ViewComponents.DefaultViewComponentInvoker.InvokeAsync(ViewComponentContext context) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.ViewComponents.DefaultViewComponentInvoker.InvokeAsync(ViewComponentContext context) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.ViewComponents.DefaultViewComponentHelper.InvokeCoreAsync(ViewComponentDescriptor descriptor, Object arguments) at AspNetCoreGeneratedDocument.Views_Shared_Partial_RenderControls.ExecuteAsync() in D:\a\1\s\src\Buienradar\Views\Shared\Partial\RenderControls.cshtml:line 25