Actueel

In samenwerking met:

Vakantiegangers krijgen schade door noodweer Slovenië vergoed

Het Calamiteitenfonds heeft het noodweer en de aardverschuivingen in een deel van Slovenië officieel aangewezen als calamiteit. Daardoor vergoedt het fonds kosten die reizigers hebben gemaakt voor bijvoorbeeld aanpassingen aan hun reis, repatriëring en niet-genoten vakantiedagen.

De calamiteit gaat met terugwerkende kracht in vanaf afgelopen vrijdag en geldt voor mensen die voor het noodweer begon naar Slovenië kwamen. Reizigers die denken aanspraak te maken op een vergoeding kunnen die aanvragen via hun reisorganisatie.

Aardverschuivingen en overstromingen

Het noodweer in Slovenië begon vorige week vrijdag en zorgde voor aardverschuivingen en overstromingen. Onder anderen twee Nederlanders kwamen daarbij om het leven.

Vandaag worden nog maar een paar regenbuien verwacht in het gebied. Ook daalt het waterpeil van de rivier de Mur, op de grens met buurland Oostenrijk, sinds gisteravond. Het gevaar voor aardverschuivingen blijft nog wel. 

De Nederlandse alarmcentrales SOS International, Eurocross en de ANWB lieten eerder weten zo'n dertig meldingen te hebben ontvangen van kapotte voertuigen en weggespoelde spullen. SOS International haalde getroffen Nederlanders gisteren met bussen op uit Slovenië.


07 augustus 2023 18:31


Onderdeel 'NewsOverview' niet geladen.
System.NullReferenceException: Object reference not set to an instance of an object. at ViewComponents.NewsOverviewViewComponent.InvokeAsync(Control control) in D:\a\1\s\src\Buienradar\ViewComponents\NewsOverviewViewComponent.cs:line 28 at Microsoft.AspNetCore.Mvc.ViewComponents.DefaultViewComponentInvoker.InvokeAsyncCore(ObjectMethodExecutor executor, Object component, ViewComponentContext context) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.ViewComponents.DefaultViewComponentInvoker.InvokeAsync(ViewComponentContext context) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.ViewComponents.DefaultViewComponentInvoker.InvokeAsync(ViewComponentContext context) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.ViewComponents.DefaultViewComponentHelper.InvokeCoreAsync(ViewComponentDescriptor descriptor, Object arguments) at AspNetCoreGeneratedDocument.Views_Shared_Partial_RenderControls.ExecuteAsync() in D:\a\1\s\src\Buienradar\Views\Shared\Partial\RenderControls.cshtml:line 25