Actueel

In samenwerking met:

Veel vluchten Schiphol geannuleerd of vertraagd door winterweer

Op Schiphol zijn ruim honderd vluchten vertraagd en tientallen vluchten geannuleerd vanwege het winterweer. "We verwachten de rest van de dag een verstoord vliegschema door de weersomstandigheden", zegt een woordvoerder.

Het is niet duidelijk hoeveel vluchten er per vliegmaatschappij zijn vertraagd of geannuleerd. Onder andere vluchten van KLM naar Brussel, Londen, Helsinki en Luxemburg zijn geannuleerd, meldt Schiphol.

Vliegreizen naar Boekarest en Frankfurt zijn vertraagd. Het is echter niet duidelijk of deze vertragingen en annuleringen door het winterse weer komen.

Rotterdam en Eindhoven

Op Rotterdam The Hague Airport en Eindhoven Airport zijn geen verstoringen door het winterweer, zeggen woordvoerders van beide luchthavens. "We hebben helemaal geen uitdagingen door de sneeuw", aldus een woordvoerder van de Rotterdamse luchthaven. Een enkele vertraagde vlucht op dinsdagochtend heeft een technische oorzaak.

Het KNMI heeft code geel uitgegeven voor vrijwel heel Nederland, omdat het door sneeuwresten en ijs op wegen glad kan zijn.

Gladheid op de weg zorgde er vanochtend volgens de ANWB voor dat de dagelijkse files langer waren dan gebruikelijk. "Er is flink gestrooid, dus het is op veel plekken goed te doen. We adviseren wel om de verkeersinformatie te volgen", zei woordvoerder Tim Schaap. "Je ziet al dat veel verkeer de rijstijl aanpast aan de weersituatie. En dat zorgt voor lange files."

Bekijk hier de Sneeuwradar:

De winterse neerslag verdwijnt; vanmiddag komt vanuit het zuidwesten de zon breed tevoorschijn. De temperatuur loopt op naar 1 graad in Limburg tot een graad of 4 aan zee. Door sneeuw(resten) kan het plaatselijk nog steeds glad zijn.


16 januari 2024 10:10


Onderdeel 'NewsOverview' niet geladen.
System.NullReferenceException: Object reference not set to an instance of an object. at ViewComponents.NewsOverviewViewComponent.InvokeAsync(Control control) in D:\a\1\s\src\Buienradar\ViewComponents\NewsOverviewViewComponent.cs:line 28 at Microsoft.AspNetCore.Mvc.ViewComponents.DefaultViewComponentInvoker.InvokeAsyncCore(ObjectMethodExecutor executor, Object component, ViewComponentContext context) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.ViewComponents.DefaultViewComponentInvoker.InvokeAsync(ViewComponentContext context) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.ViewComponents.DefaultViewComponentInvoker.InvokeAsync(ViewComponentContext context) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.ViewComponents.DefaultViewComponentHelper.InvokeCoreAsync(ViewComponentDescriptor descriptor, Object arguments) at AspNetCoreGeneratedDocument.Views_Shared_Partial_RenderControls.ExecuteAsync() in D:\a\1\s\src\Buienradar\Views\Shared\Partial\RenderControls.cshtml:line 25