Actueel

In samenwerking met:

Files in Limburg zo goed als weg, kan nog wel glad zijn

Rijkswaterstaat raadt weggebruikers in Limburg tot zeker morgenochtend aan rekening te houden met gladheid en hun rijstijl aan te passen. Eerder vanavond ontstonden in het gebied lange files en liepen mensen vertraging op doordat er erg veel sneeuw was gevallen.

Strooiwagens konden er niet door en de gladheid was lastig te bestrijden. De rij-omstandigheden waren slecht en mensen kwamen vast te staan.

Het verkeer op de wegen in Limburg kon vanavond rond 20.30 uur wel weer doorrijden. Volgens Rijkswaterstaat zijn de files zo goed als opgelost. Maar de dienst waarschuwt wel: "De buien nemen in intensiteit af, maar het blijft voorlopig nog wel sneeuwen. We zijn zeker tot in de loop van de nacht bezig de wegen sneeuwvrij te krijgen."

Code geel

In Limburg is code geel van kracht als waarschuwing voor de langdurige sneeuwval. Volgens het KNMI wordt er in Zuid-Limburg in totaal 10 tot 15 centimeter sneeuw verwacht, in de heuvels plaatselijk meer dan 15 centimeter. In Noord-Brabant geldt ook code geel, maar daar valt wel minder sneeuw.

Rijkswaterstaat werkt op de Limburgse snelwegen 'met man en macht' en met 'zware machines' aan de situatie. Maar de vrees bestaat dat sneeuw opvriest door de lage temperaturen aan de grond, wat zorgt voor ijsvorming.


17 januari 2024 17:32


Onderdeel 'NewsOverview' niet geladen.
System.NullReferenceException: Object reference not set to an instance of an object. at ViewComponents.NewsOverviewViewComponent.InvokeAsync(Control control) in D:\a\1\s\src\Buienradar\ViewComponents\NewsOverviewViewComponent.cs:line 28 at Microsoft.AspNetCore.Mvc.ViewComponents.DefaultViewComponentInvoker.InvokeAsyncCore(ObjectMethodExecutor executor, Object component, ViewComponentContext context) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.ViewComponents.DefaultViewComponentInvoker.InvokeAsync(ViewComponentContext context) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.ViewComponents.DefaultViewComponentInvoker.InvokeAsync(ViewComponentContext context) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.ViewComponents.DefaultViewComponentHelper.InvokeCoreAsync(ViewComponentDescriptor descriptor, Object arguments) at AspNetCoreGeneratedDocument.Views_Shared_Partial_RenderControls.ExecuteAsync() in D:\a\1\s\src\Buienradar\Views\Shared\Partial\RenderControls.cshtml:line 25